Astept Parerile Voastre

Loading...

sâmbătă, 21 august 2010

Slabeste sigur si sanatos


Tratamentul naturist pentru celulită

• Tratamentul cu creţuşcă

a) infuzie din două linguriţe cu plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă o cană (250 ml) cu apă clocotită. Compoziţia se lasă acoperită 20 de minute, se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locul unde există celulită;
b) decoct din 200 g plantă uscată şi mărunţită la 3 l de apă. Planta se fierbe într-un vas acoperit, timp de 20 de minute apoi se lasă puţin la răcit. La final se strecoară şi se adaugă apei de baie din cadă. Baia durează 15-20 de minute şi se masează, sub apă, locurile unde s-a instalat celulita;
c) decoct din 20-60 g rădăcină marunţită la o cană (250 ml); se fierb 15-20 de minute; se strecoară şi apoi se aplică comprese pe locurile afectate de celulită;
d) infuzie din 5-10 g plantă uscată şi mărunţită peste care se toarnă 100 ml apă clocotită; se lasă acoperită 20 de minute apoi se beau cinci-şase linguri pe zi.

• Tratamentul cu iederă

Cataplasmă, din fierberea frunzelor proaspete tocate mărunt în făină de in la care se adaugă apă. Fierberea durează 20-25 de minute şi se lasă la răcit până la călduţ. Pasta obţinută se aplică caldă pe locul unde se află celulită.
• Ananasul

Ananasul conţine bromelaina, enzima vegetală care are acţiune antiinflamatorie ce favorizează eliminarea edemelor care se întâlnesc în cazul celulelor adipoase. Conţine fibre vegetale şi este un bun detoxifiant pentru organism.
• Papaya

Papaya înglobeaza un complex enzimatic care acţioneaza asupra proteinelor, pectinelor, a anumitor zahăruri şi lipide, împiedicând depunerea grăsimilor.
• Coacăzele negre

Coacăzele negre sunt recunoscute pentru efectul diuretic, acţionând asupra retenţiei de apă. Ajută la eliminarea acidului uric, detoxificând organismul şi drenând ţesuturile.
• Urzica

Urzica facilitează schimburile metabolice datorită nivelului mare de hormoni vegetali şi de minerale din compoziţia sa.
• Viţa de vie

Infuzie din frunze de viţă de vie peste care se pun doi litri de apă clocotită şi se lasă acoperită 20-25 de minute. Infuzia se strecoară şi se spală locul afectat de celulită. Se aplică comprese calde timp de 20 de minute, apoi se ridică şi se pun frunzele opărite, care se ţin pentru 20 de minute.
• Extractul din seminţe de struguri

Extractul din seminţe de struguri stimulează sinteza colagenului şi consolidează ţesutul conjunctiv. Ajută la o bună circulaţie a sângelui şi are proprietăţi antioxidante.
• Masaj cu zahăr şi ulei

Într-un bol, amestecaţi ulei special pentru bebeluşi şi zahăr (proporţia este aproximativ 3 părţi ulei cu o parte zahăr în cantităţi mici). Înainte de fiecare duş, masaţi-vă cu acest produs pe zonele afectate. Zahărul va acţiona ca exfoliant, în timp ce textura uleiului va lăsa pielea fină şi mătăsoasă.
• Masaj cu tinctură şi ulei de museţel

Muşeţelul are proprietăţi antiinflamatorii, curative, de activare a circulaţiei sanguine şi ajută la eliminarea toxinelor din epidermă. În urma aplicării unui tratament cu museţel, pielea devine mai fermă şi netedă, iar celulita dispare. Se prepară o tinctură de museţel din 40 g flori macerate timp de 6-8 ore în patru linguri de alcool. Se împarte maceratul în două părţi egale. O parte se depozitează într-o sticluţă închisă la culoare, iar în cealaltă se adaugă 100 ml ulei de măsline. Preparatul se fierbe timp de două-trei ore, apoi se filtrează prin presare şi se depozitează într-o sticlă de culoare închisă. Zonele afectate de celulită se masează cu ulei de museţel amestecat cu tinctură (20 ml tinctură la 60 ml ulei de museţel), timp de 15-20 minute în fiecare seară.
• Masaj uşor cu extracte, tincturi şi oţeturi

Masaţi piele uşor cu extracte, tincturi şi oţeturi din coada-calului, muşeţel, salvie, rozmarin, păpădie şi coada-şoricelului, luate separat, sau cu o loţiune anticelulitică complexă, preparată cu amestec din fructe de ienupăr (30 g), herba de trei-fraţi-pătaţi (20 g) şi creţuşcă (20 g), frunze de salvie (10 g) şi flori de soc (10 g). Acest amestec se macerează timp de 15 zile în 700 ml alcool, se filtrează, se păstrează în sticle închise ermetic şi se aplică zilnic, pe zonele cu celulită, mai ales după băi.
• Masaj energic cu uleiuri

La fel de eficient este şi masajul energic cu uleiuri din flori de muşeţel şi arnică, rădăcini de ghimbir, frunze de pin şi Gingko biloba, herba de iederă şi lemn câinesc, seminţe de struguri, caise sau migdale.
• După masaje sunt recomandate comprese sau cataplasme locale cu decoct din frunze de iederă, viţă-de-vie sau soc, herba şi rădăcini de creţuşcă, cartofi raşi, seminţe de castan sălbatic (de 2 ori pe zi timp de 3 săptămâni), având rol de stimulare a circulaţiei sanguine şi de protejare a reţelei vaselor capilare.
• Unguentele anticelulitice

Unguentele anticelulitice preparate din iederă, şovârv, creţuşcă şi gălbenele, amestecate cu lanolină sau untură, au proprietăţi nutritive, revitalizante şi antiseptice.
• Cafeaua

Se amestecă zaţ de cafea cu ulei de măsline şi se obţine o pastă care este la fel de eficientă ca oricare altă loţiune din comerţ. Acest amestec trebuie să fie masat pe zonele corpului afectate de celulită, apoi îndepărtat prin clătire.
• Folosiţi un ulei de masaj obţinut din ulei de măsline, suc de lămâie şi grapefruit. Pentru a-l prepara aveţi nevoie de 8 linguri ulei de măsline, 20 picături de suc de lămâie şi 2 linguri suc de grapefruit.
• Infuzie de păpădie

Se va bea zilnic o cană cu infuzie de păpădie. Se pun 1-2 linguriţe de plantă uscată la o cană de apă fierbinte, se lasă 10 minute, se strecoară, apoi se adaugă o felie de lămâie şi se bea infuzia neîndulcită.
• Salata anti-celulitică

Se aleg doi pumni de frunze tinere de păpădie, înainte ca planta să înflorească, se spală bine sub jet de apă rece, se rup dacă sunt prea mari, se aşează în salatieră, iar în momentul servirii, se stropesc cu un sos preparat din două linguri de ulei de măsline şi o lingură de zeamă de lămâie, puţină apă rece şi sare. Frunzele de păpădie se pot combina cu frunze de măcriş, ceapă verde, usturoi verde sau mărar.
• Beţi apă minerală săracă în sodiu, dar bogată în sulfuri diuretice. Aşa veţi elimina mai uşor celulita.
• 5 picături de ulei esenţial de pin în apa băii ajută la drenarea venelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu