vineri, 4 februarie 2011

VEDA




Veda este o stiinta spirituala indiana veche, ce include toate formele existentei si informatii despre astronomie, matematica, medicina traditionala Ayurveda, si altele.

Aceasta stiinta dateaza in India de peste 9000 ani si la inceput vorbea despre astronomie si formarea Universului. Apoi s-a trecut la descifrarea karma si influenta energiei in viata fiintei umane. Karma este, in esenta, suma urmarilor actiunilor noastre inca de la inceputul aparitiei sufletului nostru si pana in prezent, acumulate de-a lungul tuturor vietilor. Karma se bazeaza pe principiul ca in viata primesti ceea ce oferi, ca energiile circula intr-un cerc vicios.
Astrologia vedica este considerata astazi una dintre cele mai puternice forme din domeniul astrologic si este urmata de mii de adepti. In comparatie cu sistemul european de astrologie, care pune accent pe psihologie si personalitatea, Astrologia vedica se ocupa in special de prezicerea viitorului si de lectiile de viata pe care trebuie sa le inveti pentru ca sa treci cu bine toate incercarile. Acest gen stravechi caracterizeaza persoana in functie de karma ei, spre deosebire de astrologia europeana, care nu include acest concept.

Planetele sunt denumite „grahas” si ele conduc destinul nostru pe pamant. Analiza astrogramei unei persoane in astrologia vedica releva informatii despre karma sa din vietile trecute, care se vede din alinierea celor noua planete la momentul nasterii sale. Insa acest gen stravechi de previziune nu vrea sa decida in locul individului si sa-i spuna ce sa faca, ci doar sa-l faca atent la fenomenele din viata sa pentru ca sa ia decizia cea mai buna.
Spre deosebire de astrogramele europene, care sunt circulare, cele vedice sunt patrate. Casele, planetele si zodiile sunt difera, si fiecare planeta conduce una din zodii, fiind denumita „conducatorul” ei.
Astrologia vedica poate sa-ti ofera mai multe informatii despre:
- Dragoste, casatorie, parteneriate, compatibilitate
- Personalitatea si caracteristicile tale
- Cati copii vei avea
- Problemele din familia ta, in special cele legate de parintii tai
- Bani, cariera, succes in societate
- Sanatatea, boli la care esti predispus si de care trebuie sa te pazesti
- Lectiile tale de viata, etc.
Pentru ca sa ti se faca o astrograma vedica, trebuie sa folosesti urmatoarele date: ziua nasterii tale, anul, ora exacta si locul exact.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu