sâmbătă, 5 februarie 2011

NASA va descoperi sute de Pamanturi pana in 2013



“Cu siguranta misiunea Kepler a NASA va intampina dificultati si alarme false, dar am convingerea ca sonda spatiala va furniza dovada existentei a sute de Pamanturi pana in 2013, deoarece Kepler analizeaza aproximativ 100.000 de sisteme stelare iar Terra nu este neaparat o planeta unica”, sustine Alan Boss, astrofizician al Departamentului de Magnetism Terestru din Washington.

Este o sarcina dificila pentru observatorul lansat recent de NASA sa investigheze constelatiile aflate la mare distanta de planeta noastra si sa gaseasca planete asemanatoare Pamantului. De aceea, echipa de specialisti responsabila cu proiectul “noilor Pamanturi” se va concentra predilect asupra sistemelor solare din imprejurimi si va analiza mai ales eventualele planete terestre ale acestora.Pentru aceasta, NASA va construi un nou dispozitiv spatial, Space Interferometry Mission sau SIM, echipat cu doua telescoape de mare precizie, care vor putea calcula cu exactitate pozitiile corpurilor astrale din Univers.




Dispunand de aceasta capacitate, SIM va analiza in detaliu campurile gravitationale ale celor mai apropiate 65 de stele suscceptibile ca ar putea ascunde Pamanturi; ii va ajuta astfel pe astronomi sa cunoasca precis nu doar existenta si pozitia altor Pamanturi, dar si posibilatatea gazduirii unei forme de viata de catre acestea. Alan Boss crede ca Terra nu este o planeta unica in Univers si ca sunt sanse foarte mari nu doar sa gasim multe alte lumi asemanatoare, dar care chiar sa adaposteasca viata, inteligenta sau nu, mai ales in cazurile de prezenta a apei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu