vineri, 4 februarie 2011
Medicină astrologică
Din vremurile cele mai îndepartate oamenii s-au străduit să trăiască în armonie cu legile naturii pentru a supravieţui şi a înţelege mai bine sensul vieţii, cum trebuie traită viaţa.
Ei ascultau natura şi armonia dintre elementele ei descoperindu-i astfel tainele. Au descoperit astfel că multe evenimente naturale, fluxul şi refluxul, comportamentul animalelor, vremea, etc. sunt în strânsă legatură cu mersul Lunii. Au descoperit de asemeni că semănatul în perioadele de creştere a lunii ducea la o recoltă mai bogată, tunsul părului în aceeaşi perioadă îl făcea să devină mai des, sănătos şi să crească mai repede, viaţa sexuală în această perioadă duce la o rată crescută a natalităţii şi multe altele care au fost notate sau transmise oral urmaşilor.
De exemplu operaţiile şi tratamentele medicale sau naturiste aplicate în anumite zile se arătau eficiente iar în alte zile erau total inutile sau chiar dăunătoare independent de doza şi calitatea tratamentului sau de priceperea celui care vindeca. Rezultatul acestei observaţii a fost că : acţiunea corectă într-un moment inoportun poate periclita succesul aşteptat. Multe calendare ale trecutului au început să se orienteze dupa mersul lunii. Sărbatorile de Paşte se sărbătoresc încă de la sfârşitul secolului al doilea după Christos în prima sau a doua duminică după luna plină, după echinoxul de primavară.
Fazele lunii pot fi comparate cel mai uşor cu respiraţia noastră :
- luna nouă – poate fi comparată cu expiraţia completa şi dorinţa maximă de inspiraţie
- luna în creştere emană o energie luminoasă asemeni inspiraţiei
- luna plină – corespunde inspiraţiei complete cu tendinţa de a micşora tensiunea prin expiraţie
- luna în descreştere reprezintă o expiraţie lentă
- luna nouă – poate fi comparată cu expiraţia completa şi dorinţa maximă de inspiraţie
Astfel ne dăm seama de efectul lunii asupra lumii înconjuratoare. In fazele de creştere a Lunii va creşte nivelul nostru emoţional, afluxul de sânge, de forţe, atât în sens pozitiv cât şi în sens negativ. Maximul afluxului de energie va avea loc în faza de lună plină. Când luna este în faza de descreştere, activitatea noastră va fi într-un fel încetinită.
Fiecare fază a Lunii are o influenţă atât negativă cât şi pozitivă asupra vieţii noastre. Este necesar doar să se gasească echilibrul între influenţa lumii exterioare şi lumea noastră interioară. Acest lucru nu este atât de complicat, este necesar să avem doar mai multă putere de observaţie. Oamenii născuţi în faza de creştere a Lunii sunt totdeauna contrastanţi. Omul născut într-o anumită fază a Lunii, va purta pe tot parcursul vieţii caracteristicile acestei faze ( o fază a lunii durează de la răsăritul lunii până la următorul răsărit ).
Toată lumea cunoaşte efectul Lunii asupra mărilor şi oceanelor. Aceeaşi influenţă însă nu atât de vizibilă şi spectaculoasă ca a mareelor o are Luna şi asupra apei din corpul omenesc, care constituie la omul adult cca. 70 % din greutatea sa corporală. De aceea, este important pentru a ne menţine sănătatea şi să reuşim în viaţă, să cunoaştem şi să ţinem cont de fazele ciclului lunii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu