vineri, 4 februarie 2011

Constiinta si misterele Fizicii Cuantice ep. 4



Stiinta cuantica intalneste Filosofia si Religia
In opinia noastra, un merit al fizicii cuantice este descrierea Structurii Multidimensionale a Universului. Teoria cuantica moderna demonstreaza existenta in simultaneitate a unui numar infinit de Universuri, legate intre ele de diferite forme de "singularitati", "gauri negre" sau "gauri albe", a caror esenta este de fapt lumina, energia luminoasa. Constiinta, ca element fundamental al Universului, exista in fiecare din aceste planuri, ca o calitate fundamentala a fiecarei Dimensiuni. Aplicand principiile fizicii cuantice pe o scara larga, observam similaritatea intre Universul Multidimensional si Constiinta Multidimensionala, incepand de la Universuri cu structuri primare (carora le poate corespunde Constiinta simpla) si pana la Universuri Complexe, integratoare, care inglobeaza un numar infinit de Universuri asa zis "simple" (carora le poate corespunde o Constiinta extinsa).

Daca privim Realitatea obiectiva ca un intreg, misterul fizicii se transforma in mistica. Poate ca Oppenheimer, Bohr si Einstein nu se gandeau atunci cand au descoperit legile atomului cat de mari implicatii vor avea acele descoperiri asupra omenirii. Dintre acestea, poate cea mai greu de inteles (citeste "acceptat") pare a fi relativitatea scurgerii Timpului.
Ilustrarea cea mai simpla a acestei legi, care de altfel a inspirat multe filme SF este urmatoarea: daca o naveta spatiala pleaca de pe Pamant spre o directie oarecare in spatiu, cu o viteza care se apropie de cea a luminii, Timpul curge mai incet pentru echipaj. Altfel spus, daca dupa 5 minute petrecute pe nava (masurate pe un ceas de pe naveta spatiala) echipajul se intoarce pe Terra, constata ca cei pe care i-a lasat acasa sunt mai batrani cu cativa ani, pe Pamant trecand un Timp mult mai lung! Demonstrata experimental de catre savanti, relativitatea scurgerii Timpului a format, in opinia noastra, o conexiune in gandirea umana intre lumea materiala si cea spirituala.

Calatoria in Timp este incepand cu Einstein o posibilitate concreta, a carei aplicare practica este blocata doar de dezvoltarea unor tehnologii destul de performante pentru a putea deplasa un mobil cu o viteza apropiata de cea a luminii. Desi controversat, experimentul Philadelphia, realizat de Einstein, a demonstrat ca astfel de tehnologii deja exista si ca nu e nevoie de o deplasare pe orizontala/ verticala cu viteza luminii ci de o vibratie apropiata de cea a luminii. Vasul din experimentul Philadelphia nu a fost teleportat prin accelerarea vitezei lui de miscare pana la viteze foarte mari (precum s-au gandit scenaristii din filmul "Inapoi in viitor"), ci prin cresterea foarte mare a frecventei de vibratie a campului electromagnetic in care fusese plasata nava.

Posibilitatea depasirii limitelor temporale a fost demonstrata de fizicieni cuantici (Penrose, Einstein, Wheeler, s.a.), acestia definind si explicand structuri pana de curand necunoscute ale Continuumului Spatio-Temporal precum singularitatile cuantice, gaurile negre-albe, conurile de lumina. Savantul rus A. Kozarev dezvolta chiar o teorie in care demonstreaza ca Timpul este o forma cuantica de energie, cu o frecventa stabila, care poate fi depasita in unele forme de Constiinta Extinsa!
El observa ca in Univers exista forme de Viata care traiesc cu un nivel de Constiinta sub nivelul vibratiei Timpului (si pentru care exista doar Prezent), dar si fiinte care traiesc in dimensiuni vibrationale superioare frecventei Timpului, pentru care curgerea Trecut-Prezent-Viitor inseamna cu totul altceva.

Si iata-ne ajunsi adanc in domeniul misticii: caci omul este Materie, dar si Constiinta. Iar fizica cuantica demonstreaza ca totul in Univers este Vibratie. Si daca ne este greu sa modificam frecventa de vibratie a corpului fizic, cu Constiinta putem opera relativ usor, iar descrierile experientelor traite de mistici demonstreaza ca de fapt Constiinta are un acces nelimitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu