vineri, 20 mai 2011

Pantera Neagra

Please click on this link:

http://www.youtube.com/watch?v=6YXZemwJsH4




Asa ar putea fi descrisa in cateva cuvinte felina neagra numita pantera. Din punctul meu de vedere, negrul elegant al blanei claseaza pantera drept style icon in lumea felinelor. Gratioase prin miscari ca trasatura generala, felinele au o regina inca neincoronata a frumusetii: pantera neagra.

Pantera neagră este unicul leopard cu blana de culoare neagră în întregime. În ciuda acestor mărimi destul de mari, leopardul este un animal agil. Pot trăi până la 20 ani. Leoparzii sunt animale nocturne. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare,iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii,ramane nevazut daca este nevoie.



Dimensiuni maxime: 1,67 m / 91 kg
Reproducere: 2-4 pui, dupa o perioada de gestatie de 90-105 zile
Comportament social: Leoparzii duc o existenta solitara. Masculii actioneaza pe un teritoriu de pana la 40 km patrati, care de obicei se suprapune cu teritoriile mai multor femele.



Hranire: Antilope, gazele, maimute, serpi si chiar insecte
Statut: Toate speciile de leopard sunt in pericol de disparitie, dar patru dintre ele, leopardul din Sudul Arabiei, leopardul Amur, leopardul nord-african si leopardul anatolian, sunt considerate in pragul disparitiei. Leoparzii isi vaneaza prada pe care o urmaresc, atingand viteze de pana la 70 km/h. De asemenea, sunt incredibil de puternici. Sunt capabili sa ridice cadavre de trei ori mai grele decat propria lor greutate corporala, asezandu-le pe ramuri aflate la peste 6 metri inaltime. Au existat situatii in care rangerii au raportat ca au vazut leoparzi ridicand pe ramurile copacilor girafe tinere.

2 comentarii:

  1. O Poveste Terapeutica cu NLP (Programare Neuro-Lingvistica) - Pantera Neagra:

    http://calatoriiprinsunet.ro/pantera-neagra-2/

    RăspundețiȘtergere